01_Photo- Joshua White-0229

House Over a Wall


A new house in Los Angeles takes advantage of the incredible site (and weather) by creating a dynamic indoor/outdoor living, kitchen, and dining room. The house is separated from the street by a poured concrete wall that establishes privacy and allows the second floor level to cantilever out. The steel frame at the rear elevation allows maximum openness to the garden. Exterior walls are cement board at the thermal level with a second skin of blackened wood that conceals large pocketing sliding glass doors and windows.

01_Photo- Joshua White-0229
02_Photo- Joshua White-0206
03_Photo- Joshua White-0168
04_Photo- Joshua White-0145
05_Photo- Joshua White-0199
06_Photo- Joshua White-0173
07_IMG_6909
08_IMG_6890
09_Photo- Joshua White-0214
10_Photo- Joshua White-0252_RX